Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Ο πατέρας του χουντικού εύελπι είχε απασχολήσει το 1982 τη Σχολη, με τις ακροδεξιές φασιστικές εξάρσεις του - Δείτε το βίντεο!

Στα ίχνη του πατέρα του περπάτησε ο νεαρός εύελπις ο οποίος ηγήθηκε του «μίνι πραξικοπήματος» χουντικού χαρακτήρα στη Σχολή Ευελπίδων κατά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2011.


Ο λαός λέει «το μήλο κάτω από τη μηλιά» και προφανώς δεν έχει άδικο ούτε ...
στην περίπτωση της οικογένειας Φαραντάτου.


Ήταν το 1982, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του 1981. Ο νεαρός εύελπις, και αυτός αρχηγός της τάξης των τελειοφοίτων της σχολής Ευελπίδων όπως και σήμερα ο γιος του, σε μια έξαρση αρρωστημένου εθνικο- πατριωτισμού είχε διατάξει συμμαθητή του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο Κομμουνισμός». Ο νεαρός είχε αρνηθεί διότι, βλέπετε, καταγόταν από αριστερή οικογένεια. Έγινε σούσουρο τότε… 


Και το στέλεχος του Κ.Κ.Ε., Κώστας Κάππος είχε παρέβη στην υπόθεση. Το στράτευμα τότε, δεν είχε φροντίσει να αποτάξει τον Παναγιώτη Φαραντάτο και σήμερα, περήφανος για τις ενέργειες του γιου του, Χρήστου, προφανώς υπηρετεί ως ανώτερος αξιωματικός στο Σουφλί, με το βαθμό του ταξίαρχου. Αν τότε τον είχαν αποτάξει τώρα ο γιος του δεν θα προέβαινε στα γνωστά του καμώματα στη Σχολή Ευελπίδων, ούτε θα προΐστατο της -επί της ουσίας- στάσης στην καρδιά της Σχολής, τραγουδώντας τον ύμνο της Απριλιανής Χούντας. 


Όμως η ιστορία δεν σταματά ούτε εδώ. Από τον εγγονό στον πατέρα και από τον πατέρα στον παππού, διότι, ως φαίνεται, οι Φαραντάτοι έχουν παράδοση στις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους.


Ε λοιπόν, όταν το 1982 ο -νεαρός τότε- σημερινός ταξίαρχος προσπαθούσε να ταπεινώσει συμμαθητή του, αριστερών φρονημάτων, η τότε ηγεσία είχε αποστρατεύσει τον πατέρα του, παππού του σημερινού εύελπι. Να σημειωθεί ότι τη χρονιά που αποστρατεύτηκε ο παππούς Φαραντάτος, ο δεύτερος γιος του ήταν κι αυτός αρχηγός της τάξης του στη σχολή των Ευελπίδων. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον αδερφό του νεαρού εύελπι ο οποίος είναι πρωτοετής και αρχηγός της τάξης του.


Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι ο ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραντάτος που σήμερα υπηρετεί στο Σουφλί, πατέρας του Χρήστου Φαραντάτου ο οποίος απασχολεί την κοινή γνώμη με τις χουντικές του πεποιθήσεις, υπηρέτησε στο γραφείο του Βαγγέλη Μεΐμαράκη, υπουργού Άμυνας της Ν.Δ. και ηγετικού στελέχους του κόμματος. 


Το ότι στο στράτευμα εμφανίζονται κατά καιρούς ακροδεξιά και χουντικά «μπουμπούκια» δεν αιφνιδιάζει. Είναι γνωστό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις όλου του κόσμου. Το ότι όμως ακροδεξιά τέτοια στοιχεία επιβραβεύονται με μεταθέσεις ώστε να υπηρετήσουν πλησίον των υπουργών είναι ατόπημα αλλά και πολιτικό ολίσθημα. Να τον χαίρεται τον Φαραντάτο του ο. κ. Μεΐμαράκης.


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημερινός υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση συνεργασίας έπραξε όπως έπρεπε και ζήτησε από τα πειθαρχικά όργανα του στρατεύματος και της Σχολής Ευελπίδων ιδιαίτερα να συνεδριάσουν με το ερώτημα της απόταξης του νεαρού εύελπι, ο οποίος θρασύτατα προκαλεί την κοινή γνώμη και το δημοκρατικό αίσθημα αυτού του λαού. Αν και οι προκάτοχοί του είχαν κάνει το ίδιο, ενδεχομένως να είχαμε και πολύ λιγότερους Φαραντάτους στις τάξεις της Σχολής Ευελπίδων...


Το χρονικό της χουντικής έξαρσης


Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής και μετά την ανάγνωση της ημερησίας διάταξης που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κι αφού αποχώρησαν οι αξιωματικοί, ο αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής διέταξε συναδέλφους του να προσέλθουν στο βήμα και να τραγουδήσουν τον ύμνο της Απριλιακής Χούντας. Όπερ κι εγένετο.


Νωρίτερα, την 28η Οκτωβρίου ο νεαρός εύελπις είχε παρακούσει τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή».


Δείτε το στιγμιότυπο κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα ευέλπιδων αρνείται να υπακούσει στις διαταγές και παρελαύνει επιδεικτικά:
Πηγή: Zougla.gr