Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ξυλοδαρμός μαθητή στο 6ο Γυμνάσιο!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Οι «συμμορίες των σχολείων» έδρασαν ξανά, ξυλοφορτώνοντας μαθητή τον οποίο και θεώρησαν υπεύθυνο για τη διαρροή των ονομάτων τους. Ένταση στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησαν οι γονείς
Δεν έχει προηγούμενο αυτό ...
που συνέβη το πρωί της Πέμπτης , στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, όπου, ούτως ή άλλως έκρυθμη κατάσταση, εξετράπη σε επικίνδυνες ατραπούς, με θύμα έναν άτυχο μαθητή που δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση μικρής ομάδας συμμαθητών του και εξωσχολικών στοιχείων, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία που πρέπει να επικρατεί σ’ αυτό που ονομάζουμε «Εκπαιδευτικό Σύστημα».
Η δημοκρατία βέβαια έχει προ πολλού καταλυθεί, αφού, όπως οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων των δύο σχολείων κατήγγειλαν με πρόσφατη επιστολή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μια «συμμορία» δέκα περίπου μαθητών επέβαλε το προηγούμενο διάστημα τις καταλήψεις, συνεπικουρούμενη από γονέα. Και όταν οι υπόλοιποι μαθητές και γονείς προσπάθησαν να κρατήσουν το σχολείο ανοιχτό, δέχθηκαν απειλές, χυδαία εξύβριση, τελικά και σωματική βία. 
Οι πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων είναι βεβαίως σε όλους γνωστοί. Και στους Συλλόγους Γονέων και στις διευθύνσεις των σχολείων. Δεν χρειαζόταν δηλαδή κάποιος να «καταδώσει» τα ονόματά τους, πολύ περισσότερο όχι μετά τα επεισόδια που έγιναν μια εβδομάδα πριν. 
Χθες όμως, οι ίδιοι «πρωταγωνιστές» έκριναν πως υπεύθυνος για την «καταγραφή» των ονομάτων τους είναι ένας μαθητής, τον οποίο και ξυλοφόρτωσαν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες γονέων, που απευθύνθηκαν φυσικά και στην αστυνομία και στην Εισαγγελία του Αγρινίου, ζητώντας την παρέμβασή τους για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Στις αρχές έγιναν ακόμη αναφορές για εξωσχολικούς που συχνά εμφανίζονται στο σχολείο δημιουργώντας προβλήματα, ακόμη και παρενόχλησης μαθητριών.

Πηγή: Sinidisi.gr