Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δορυφόρος της NASA πέφτει στη Γη – Πιθανός «στόχος» ελληνικό έδαφος!

Ένας παροπλισμένος δορυφόρος της NASA αναμένεται να συντριβείστην επιφάνεια της Γης σήμερα (23/9), με τους υπευθύνους της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ να παρακολουθούν στενά την πορεία του για να εντοπίσουν πού θα πέσουν τα θραύσματα.

Σύμφωνα με τη NASA, ο δορυφόρος Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) θα ... εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου.

Ο δορυφόρος βάρους 6,5 τόνων και μεγέθους .........

λεωφορείου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της NASA που πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Υπολογίζεται πως τα κομμάτια που θα φτάσουν στην επιφάνεια της Γης θα είναι συνολικού βάρους 530 περίπου κιλών.

Παρά το γεγονός ότι η πτώση του δορυφόρου δεν είναι ελεγχόμενη η NASA αποκλείει να πέσουν κομμάτια του δορυφόρου σε κατοικημένες περιοχές, με την πιθανότητα να χτυπήσει άνθρωπο να ανέρχεται σε 1 προς 3200.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο δορυφόρος εκτιμάται ότι θα πέσει σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική επικράτεια.